OM WILLE SWIMRUN

Bakgrund

WILLE var familjens yngste son, född 1997 i Saltsjöbaden. Han omkom i en tragisk båtolycka vid Furuholmen i augusti 2016, som berörde många direkt och indirekt.

   

    Med anledning av detta trauma höll Kyrkan öppet i tre dagar för att folk skulle kunna mötas i sorgen och bara vara tillsammans. Vi insåg på minnesstunden efter begravningen att det fanns ett behov av gemenskap.

   

    Tiden gick och under sommaren 2017 deltog Robin (bror) och Marie (mamma) i Moose2Goose (lokal swimrun tävling på Älgö) till minne av Wille i Stiftelsens namn.

   

    Då föddes idén om att arrangera en Swimruntävling i syfte att samla familj, vänner, bekanta och glada Swimrunners för en dag tillsammans.


William Sea Foundation

Efter olyckan beslutade familjen att grunda en stiftelse,  Williams Sea Foundation, med syfte att öka säkerheten på sjön och minska risken för att liknande olyckor sker igen. Det syftet styr allt arbete inom stiftelsen. 


William Sea Foundation har genom donation till Sjöräddningssällskapet finansierat byggnation utav en ny Sjöräddningsbåt som kommer att verka i Stockholms Skärgård för att rädda liv.

VÅRT ARBETE FORSÄTTER

Detta gläder oss enormt då denna sjöräddningsbåt kommer bidra till en säkrare Skärgård vilket går i linje med stiftelsens mål och vision. Den kommer vara klar för drift sommaren 2022 och invigning sker i samband med Wille Swimrun lördag den 27 augusti


Sjöräddningssällskapet är med vid cirka 90 procent av all sjöräddning i Sverige. Allt på ideell basis, utan bidrag från staten (Sjöräddningssällskapet, 2021).


Även om vi aldrig kommer få tillbaka vår Wille, vill vi göra något positivt av hans vackra och ljusa minne.


Hoppas ni har möjlighet att dela dagen med oss

Artikel "När det värsta händer"

Källa: TROSSEN No 3 2017